Företaget

Lena Birath

2007 hade jag en strålande idrottskarriär bakom mig och var mitt uppe i ett inspirerande  arbete som lärare, tränare och föreläsare, då mitt liv kom ikapp mig. Jag fann ingen mening med det jag gjort och med mig som person. Jag hade hela livet identifierat mig genom mina prestationer. Jag har spelat 58 landskamper i innebandylandslaget och vunnit EM- och VM-guld, VM-silver och VM-brons. Jag har tagit tre SM-silver, sex SM-brons och varit uttagen i värdslaget i innebandy. Jag har även spelat elva landskamper i bandylandslaget. 1985 blev jag utnämnd till Årets dambandyspelare i Sverige och i bandy har jag tagit ett SM-guld och två SM-silver.

Ville jag leva var jag tvungen att göra något åt mitt liv. Jag gick in på hemsidan för Bengt Sterns institut för självkännedom, kursgården Mullingstorp, och anmälde mig till kursen Möt Dig Själv steg 1. Jag var livrädd men kände bara att jag skulle åka dit.

Det var då förändringen tog sin början. På kursen fick jag möjlighet att möta mig själv på djupet. Jag hittade hem till mitt hjärta, till den person jag är idag och fick chansen att bygga upp en självbild som aldrig existerat. Jag insåg att jag dög som jag var oavsett vad jag presterat. Det var den distansen som fattades i mitt liv som idrottare. Jag har lärt mig att det är minst lika viktigt att må bra på insidan, att jag tycker om mig själv för den jag är och att jag gör så gott jag kan. Det måste finnas en balans mellan kropp och själ.

Jag har jobbat som lärare och rektor på gymnasiet och varit tränare och individuell coach för dam- och herrlag på elitnivå i innebandy. Idag arbetar jag som föreläsare och konsult inom ledarskap, kommunikation, individ- och grupputveckling, inspiration och idrottspsykologi. Jag skräddarsyr mina föreläsningar efter kundens behov och önskemål. Jag är också terapeut på kursgården Mullingstorp. 2011 gav jag ut min självbiografi Livsresan. Min förhoppning är att kunna inspirera och beröra människor med hjälp av mina erfarenheter och insikter. För att leda andra måste jag först kunna leda mig själv. Jag har en övningskörningsskylt hängande runt min hals…